Kontakta oss på 031-127 111 eller info@ioi.se

Tar ditt företag sitt samhällsansvar och om inte – har ni råd att låta bli?

CSR, företagens sociala ansvarstagande blir en allt viktigare konkurrensfaktor för moderna och hållbara företag. Alltfler kunder väljer att handla från företag de uppfattar som schyssta och rättvisa. Företags inköpsavdelningar sätter upp krav som deras leverantörer måste leva upp till och då är CSR faktorer allt oftare en del. De företag som missköter sig kan drabbas av negativa nyhetsinslag i medierna, konsumentbojkotter och proteststormar på sociala medier. Sådant kan vara förödande för affärerna.

 

8 av 10 är beredda att välja bort företag som inte tar samhällsansvar

Detta enligt undersökningen ”Ansvarsbarometern 2013” (CSR Västsverige). Enligt samma undersökning uppskattar en majoritet av företagen att ett ökat ansvarstagande kommer att vara centralt för dem i framtiden. Det finns alltså goda skäl för ditt företag att hänga med och tänka lite på Corporate Social Responsibility.

Företagets CSR arbete kan delas upp i tre delar:

  1. Miljöansvar
  2. Socialt ansvar
  3. Ansvar för arbetsplatsen

Inom varje område finns många områden att arbeta med och de flesta företag klarar bara av ett mindre antal. Det viktiga är att prioritera och börja arbetet någonstans.

 

Låt Idé & Information hjälpa er med att strukturera upp och genomföra CSR arbetet.

Våra egna värderingar formades redan innan begreppet CSR blev populärt. Redan för 18 år sedan var vi medverkande och pådrivande när tryckeriet Billes skaffade sin Svanen märkning. Något som var en viktig del i att behålla Volvo som stor kund. Vi har även arbetat med bland andra Arctic Paper och Metsää Tissue i liknande frågor.

Idé & Informations Gunnar Dehlfors var med och startade upp nätverket Transfer (förmedling av föreläsningar till skolan från näringslivet) i Göteborg och arbetade ideellt i styrelsen i åtta år. Han är fortfarande engagerad som föreläsare i Transfer. Gunnar är i dagsläget styrelseledamot i The House Of Fair Trade.

 

csr västsverige

 

 

 

Idé & Information är medlem i CSR Västsverige

Print Friendly, PDF & Email
Copyright 2013 Idé & Information.
css.php